Bussinformation

De flesta av skolans elever är berättigade till busskort, till och från skolan. I och med att vägarna kring skolan är klassade som trafikfarliga, får även de elever som har kortare sträcka än vad som anges i skolskjutsreglementet, åka skolbuss. Nytt från årsskiftet är att antagningsenheten i Uppsala kommun beslutar om busskort.

Det kommer en del frågor kring bussar. Organisationen har ändrats detta år så det som gäller dragningar av busslinjer och vilka som har rätt till busskort sköts centralt i kommunen. Vi tar förstås emot era frågor och funderingar på skolan men de flesta frågor kan vi bara skicka vidare till denna centrala enhet.

Antagningsenheten i kommunen som ansvarar för skolskjutsarna har följande kontaktuppgifter:

Telefon: 018 – 727 08 00  (telefontid vardagar 9.30-11.30)

Mail: antagning.skolskjuts@uppsala.se

Kollektivtrafikförvaltningen på UL har meddelat att de flesta linjer körs av Högbergs buss. Undantag är linje 106 på morgonen körs av Arnesson och linje 156 kl. 14.50 och linje 157 kl. 14.45 körs av Kristian Larsson.

Ansökan om busskort ht 2015.docx

9 december 2015